Αλέξης Σαββόπουλος

Γίνεται… Aris, ώρα για το επόμενο βήμα

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τον Άρη μετά τη χθεσινή νίκη και την ολοκλήρωση των εφετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Τι σου είναι αυτή η αυτοπεποίθηση όταν έχεις πετύχει τον στόχο σου και μπαίνεις στο γήπεδο απαλλαγμένος από οποιοδήποτε άγχος. Αεράτος, άνετος και ωραίος μετά την φοβερή ανατροπή με τον ΑΕΚ που του εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Άρης πέρασε με το εμφατικό 0-3 από τους «Ζωσιμάδες», την έδρα δηλαδή της ομάδας που τον δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλη στη σεζόν. Όσοι περίμεναν μια αγγαρεία και ότι οι ποδοσφαιριστές του Μπούργος θα είχαν στο μυαλό τους στις παραλίες διαψεύστηκαν.

Ο Άρης κρατούσε και ένα κερασάκι για το φινάλε και ουσιαστικά… καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Τα δυο γρήγορα γκολ από Φαμπιάνο και Καμαρά έκοψαν το βήχα του ΠΑΣ και το παιχνίδι απέκτησε μάνι-μάνι διαδικαστικό χαρακτήρα.

Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά ήταν φανερό ότι δεν είχαν άλλο καύσιμο στο ρεζερβουάρ ενώ αντίθετα αυτοί του Άρη, παρά την κόπωση και το λογικό άδειασμα του Σαββάτου, μπήκαν στο γήπεδο για να το διασκεδάσουν. Με σωστή νοοτροπία και με διάθεση να μην… ξενερώσουν τους 2.000 οπαδούς τους και χαλάσουν τη γιορτή που έχει στηθεί εδώ και τρία 24ωρα για το εκπληκτικό φίνις μιας… περίεργης σεζόν.

Μπορεί να μην τους… κάθισε η ισοπαλία στην Τούμπα ώστε να κατακτήσουν την 2η θέση, όμως η κατάληψης της 3ης για δεύτερη διαδοχική χρονιά πρέπει να έχει τη σωστή ανάγνωση. Ο Άρης με ένα μείον έξι στην πλάτη για όλη τη χρονιά, με ένα απογοητευτικό αποκλεισμό στο κύπελλο, με αλλαγή προπονητή με τη δαμόκλειο σπάθη της απαγόρευσης μεταγραφών, τερμάτισε ξανά πάνω από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ.

Όποιος δεν έχει πειστεί ακόμη ότι ο Άρης δεν είναι ένα… ευχάριστο διάλλειμα αλλά ένα ισότιμο μέλος του Big-5 ή φοράει παρωπίδες ή βλέπει το ποδόσφαιρο με λάθος τρόπο.

Ο Άρης τέσσερα συναπτά έτη βγαίνει στην Ευρώπη, αφήνει πίσω του ομάδες που έχουν στη διάθεσή τους διαφορετικές προσβάσεις, σταθεροποιείται σε υψηλό επίπεδο, παίζει ποδόσφαιρο που αρέσει, και δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει ότι βρίσκεται με το σπαθί του εκεί που βρίσκεται.

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι, αφού σταθεροποιήθηκε, να βρει τον τρόπο να κάνει και το βήμα παραπάνω. Δυο χρονιές η δεύτερη θέση του ξεφεύγει για δυο μόλις πόντους χωρίς ο ΠΑΟΚ να είναι στοπ χορτάρι καλύτερος από αυτόν.

Δεν φτάνει σε ένα τελικό ενώ αγωνιστικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους δυο φετινούς- για παράδειγμα- φιναλίστ. Δεν προχωράει στην Ευρώπη ώστε να μαζέψει βαθμούς, να βελτιώσει τα οικονομικά του και να φτιάξει το ευρωπαϊκό του προφίλ. Ιδού λοιπόν τα πρώτα στοιχήματα για τη νέα σεζόν που θα εκκινήσει και πάλι αρκετά νωρίς.

Στους «Ζωσιμάδες» κάποιοι ποδοσφαιριστές που χαρακτήρισαν την τελευταία 4ετία φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα για τελευταία φορά. Δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε ποιοι είναι αυτοί.

Όποιοι κι αν είναι αυτοί το club τους οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ που έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε ο Άρης να ξανασυστηθεί στο ποδοσφαιρικό κοινό και να κάνει την μετάβαση προς την κανονικότητα.

Από σήμερα ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο Μπούργος και οι συνεργάτες τους έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους για να σχεδιάσουν τον Άρη της επόμενης χρονιάς. Με μια μεγάλη ευθύνη το club να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις που γέννησαν οι προσδοκίες των τελευταίων ετών…

ΥΓ. Για όσους αναζητούν από χθες κάποιο ευφάνταστο σενάριο να βρουν να τιμωρήσουν πάλι τον Άρη με κανένα -6 να τους ενημερώσουμε απλά ότι δεν αρκεί. Τους χρειάζεται ακόμη ένας πόντος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x